Looks like the MINI you've been you-ifying hasn't been saved. If you'd like to come back and keep tinkering, save it and give it a sweet name so you can pick up where you left off

 

Your unique MINI, Your unique MINI,

Your MINI - interior Your MINI - interior

REQUEST AN OFFER.

BOOK A TEST DRIVE.

KAKO SE POTPUNO ELEKTRIČNI UKLAPA U VAŠ STIL VOŽNJE.

Svijetla i električna budućnost. Ali ako još uvijek niste uvjereni, evo nekoliko uvjerljivih načina na koji će se prilagoditi vašoj rutini i načinu vožnje. Prigrlite električnu budućnost.
The all-electric MINI The all-electric MINI

232 km

Domet (WLTP)

2.5 H

80% SOC (11 kW, AC)

32.6 kWh

Kapacitet baterije (nominalni, 28.9 kWh )

35 min

80% SOC (50 kW, DC**)

50 kW

Napravljen za brzo punjenje sa CCS

3.7 kW

Standardni kabel uključen

The all-electric MINI The all-electric MINI

ZAPOČNITE SVAKI DAN POTPUNO NAPUNJENI.

The all-electric MINI The all-electric MINI

1

noćno punjenje

1

tjedno punjenje

The all-electric MINI The all-electric MINI

NOVI RITAM ŽIVOTA.

Onog trenutka kada počnete voziti potpuno električni MINI, nećete uživati ​​samo u zabavnim performansama, glatkom, snažnom ubrzanju i tihoj vožnji. Potpuno električni MINI otvara vam potpuno novu rutinu i način života. Napokon, možete 'napuniti' potrebno gorivo, kad god želite - kod kuće.
Electric MINI – punjenje – kućna utičnica

NAPUNITE GA DOMA.

Zapravo vam nije potrebna bilo kakva složena instalacija ili jedinica za punjenje kod kuće. Sve što morate učiniti je uključiti ga u bilo koju uobičajenu kućansku utičnicu od 230 V (SchuKo) - i opustiti se.

Naša istraživanja pokazuju nam da prosječni putnik dnevno koristi manje od 20% baterije MINI Cooper SE. Čak i ako koristite svoju uobičajenu kućnu električnu utičnicu, ovih 20% napuni se za otprilike 3 sata.

MOŽETE TO NAPRAVITI DOK SPAVATE.

Napokon možete dobiti sve. Probudite se, ujutro potpuno odmorni do" punog spremnika "i započnite dan, puni energije.

Baš kao i mobilni telefon, svoj potpuno električni MINI možete preko noći priključiti u kućnu utičnicu za kućanstvo i bit će potpuno napunjen (približno 15 sati).

Ako slučajno parkirate na podrumskom parkiralištu, možete pitati svog stanodavca da li bi bilo moguće instalirati jednostavnu SchuKo utičnicu za vaše parkirno mjesto.

Electric MINI - punjenje doma - kabel i utikač

DOBRO JE ZNATI.

Jedna je zanimljiva činjenica da budući da se električna energija u kućanstvu naplaćuje po kilovatu na sat, financijski vam nije bitno hoćete li svoj MINI napuniti brže - ili sporije.
Electric MINI - MINI Wallbox - punjenje kod kuće

MINI WALLBOX.

Kabel za punjenje uvijek možete koristiti kod kuće ili na putovanju, osim toga kabel možete postaviti na zid na parkiralištu i koristiti ga kao alternativu zidnom sanduku. U ovom je slučaju potrebna posebna fazna instalacija od 11 kW koja će voditi do 3 puta brže vrijeme punjenja. Tako se vaš potpuno električni MINI može potpuno napuniti u roku od oko 3,5 sata.

Da biste instalirali trofazni izvor snage 11kW, trebat će vam stručna pomoć odobrenog električara. Ako ste zainteresirani za instalaciju MINI Wallboxa, rado ćemo vam pomoći da pronađete takvog stručnjaka u vašem području.

NewMotion Home napredna stanica za punjenje.

NewMotion-ove pametne, sigurne i nagrađivane stanice za punjenje donose vrhunsko iskustvo punjenja na vaš kućni prag. Stanice za punjenje mogu se postaviti na zid ili na stup i dostupne su u širokom rasponu boja, tako da se uvijek savršeno stapaju na vašem prilaznom putu ili u garaži.

Kratki pregled vaših prednosti:

 • Brzo: svoj potpuno električni MINI možete napuniti do 60% brže pomoću stanice za punjenje u usporedbi s normalnom kućnom utičnicom od 230 V.
 • Ušteda vremena: ako se odlučite za kućnu punionicu, štedite si sva ona putovanja do javnih punionica. U međuvremenu možete napuniti svoj potpuno električni MINI i jednostavno se osjećati ugodno kod kuće.
 • Sigurno: na isti način na koji je standardna utičnica od 230 V kod kuće sigurna, stanica za punjenje zaštićena je od pregrijavanja, a posebno je dizajnirana za količinu električne energije potrebne za punjenje e-automobila.
 • Održivo: punjenje kod kuće pomoću vaše stanice za punjenje nije samo brže i sigurnije, već može biti i ekološki prihvatljivije ako odaberete tarifu za električnu energiju s električnom energijom iz obnovljivih izvora.
 • Neovisno: posjedovanje vlastite stanice za punjenje znači da više ne ovisite o dostupnosti javnih stanica za punjenje u vašem području.

Sada dostupan kod vašeg MINI zastupnika/distributera po vrlo atraktivnim uvjetima.

PARKIRAJTE GA. NAPUNITE GA.

The all-electric MINI The all-electric MINI

Do 20 puta brže

(s DC punjačem od 50 kW).

0 puta

potraćeno.

The all-electric MINI The all-electric MINI

PUNJENJE DALEKO OD DOMA.

Koliko god voljeli voziti svoj MINI, još uvijek ga moramo parkirati s vremena na vrijeme - i obično veći dio dana.
Electric MINI - javno punjenje - na poslu

Dvostruko iskoristite vrijeme parkiranja.

Sa svojim potpuno električnim MINI-em ovo vrijeme možete dobro iskoristiti iskoristivši sve veći broj punionica na javnim parkiralištima.

Sve više supermarketa, trgovačkih centara i trgovina namještajem nudi besplatno korištenje svojih AC, DC, punjača ili trostrukih punjača na svojim parkiralištima. Sve veći broj hotela također želi da se na njih gleda kao na ekološki više i ulažu više napora da ugoste goste električnim vozilima. A neka parkirališta s više katova nude i električna parkirna mjesta bez dodatnih troškova.

Fleksibilno i čisto.

Svoj potpuno električni MINI možete napuniti opcijskim kabelom Mode 3 na javnim postajama za punjenje od 11 kW.

Nekoliko javnih stanica za punjenje opremljeno je izmjeničnom strujom (AC) preko konektora tipa 2 i istosmjernom (DC) putem CCS utikača koji vam daje do 50kW električne energije.

Jeste li znali da se javna infrastruktura punjenja u Njemačkoj opskrbljuje 100% zelenom ili obnovljivom energijom?

Electric MINI - javno punjenje - CCS
Electric MINI - punjenje na poslu - SchuKo

SNAGA = POSAO/VRIJEME.

Ako imate parkirno mjesto na poslu, vaš poslodavac može razmisliti o postavljanju uređaja za punjenje za vas i vaše kolege. Primjenjuju se isti uvjeti kao i kod punjenja kod kuće. Ako parkirate dulje vrijeme, visokonaponski priključak nije Potrebna vam je standardna SchuKo utičnica - tako da putovanje kući možete započeti s potpuno napunjenom baterijom.

Snaga visokog punjenja koju pruža kombinirani sustav punjenja (CCS) dolazi u obzir za punjenje na većim udaljenostima.

NAJVEĆA MREŽA U VAŠIM RUKAMA.

The all-electric MINI The all-electric MINI

1 kartica

i sve je spremno.

12,000+

punjača i brzo se šire.

The all-electric MINI The all-electric MINI

SVI ZA JEDNOGA. JEDAN ZA SVE.

MINI ELECTRIC udružio se s MINI Chargingom kako bi vam omogućio pristup najvećoj svjetskoj mreži kompatibilnih brzih punjača. Sve što trebate je samo jedna RFID kartica za naplatu.
Electric MINI – ChargeNow – MINI Connected

NAPUNITE SE BILO GDJE.

MINI punjenje omogućuje vam pristup preko 100,000 punionica u cijeloj Europi. Gotovo 20,000 nalazi se samo u Njemačkoj.

Postupak punjenja možete jednostavno aktivirati pametnim telefonom ili RFID karticom. Naplata se vrši po minuti i dobit ćete mjesečni detaljni izvještaj o pojedinačnim troškovima i pripadajućim troškovima.

Više informacija o MINI punjenju i interaktivnu kartu svih punionica potražite klikom na donju vezu.

GDJE GOD KRENULI.

The all-electric MINI The all-electric MINI

100%

pregled.

mogućnosti punjenja.

The all-electric MINI The all-electric MINI

STRUJA JE SVUGDJE.

Bez obzira krećete li na vikend odmor ili posjećujete prijatelje u drugom gradu, vaš potpuno električni MINI ne može biti bolje opremljen.
Electric MINI - punjenje - kompatibilnost

KOMPATIBILNOST = TOTALNA FLEKSIBILNOST.

Zahvaljujući priključcima kompatibilnim s tipom 2 i CCS, imate potpunu fleksibilnost i možete iskoristiti sve stanice za punjenje.

Kombinacija praktično velikog kapaciteta punjenja i stabilnih performansi punjenja vašeg MINI-a osigurava vam da na mnoge načine dođete do odredišta - i uvijek imate nekoliko mogućnosti punjenja nadohvat ruke.

UVIJEK U VAŠEM VIDOKRUGU.

Vaš potpuno električni MINI može vam pomoći u planiranju puta i planiranju rute uživo svake minute puta zahvaljujući integraciji MINI Charging.
Electric MINI - ChargeNow - planiranje rute
Electric MINI - idealne rute - e-mobilnost

SVAKO PUTOVANJE JE ISTRAŽIVANJE.

Ako biste više voljeli detaljniji plan puta, postoji mnoštvo dodatnih alata koje pruža sve veća zajednica e-mobilnosti kako bi vam pomogli u izračunima - poput idealne brzine krstarenja ili najbrže rute.

UŠTEDITE NA MNOGO NAČINA.

The all-electric MINI The all-electric MINI

0 održavanja

8-godišnje jamstvo za pogonski sklop.

0 CO2

lokalno.

The all-electric MINI The all-electric MINI

POMOĆ U SPAŠAVANJUI ZEMLJE MOŽE UŠTEDITI NOVAC.

Električna mobilnost može koristiti okolišu i pozitivno utjecati na vaš novčanik - ako se radi na pravi način.
Electric MINI - pogonski sklop - uštede

MALO TROŠENJE.

Potpuno električni pogon MINI sastoji se od puno manje radnih dijelova od motora s unutrašnjim izgaranjem. To znači da je prema tome manje dijelova koje s vremenom treba popraviti ili zamijeniti.

REGENERACIJE ENERGIJE KOČENJA.

Vaš potpuno električni MINI pretvara energiju kočenja u električnu energiju koristeći svoj motor kao generator i vraća malo energije u bateriju svaki put kad usporite.

Takozvano regenerativno kočenje također čuva disk kočnice i sprječava stvaranje sitnih čestica prašine uzrokovano habanjem kočionih diskova.

Electric MINI – kočnice – regenerativno kočenje

DOBRO ZA VAŠ RAČUN. SJAJNO ZA OKOLIŠ.

U primjeru izračuna možete vidjeti koliko CO2, goriva i troškova usluge možete uštedjeti s godišnjom kilometražom od 15.000 km u usporedbi s benzinskim motorom.

Uvjeti:

 1. Po trenutnim cijenama benzina i kWh
 2. Električni automobili ostvaruju porezne olakšice
 3. Potpuno električni MINI napunjen javno ili kod kuće sa 100% obnovljivom energijom - benzin emitira oko 2,32 kg CO2 po litri

 

The all-electric MINI The all-electric MINI

BENZINSKI MOTORI:

780 litara/godišnje

16 punih spremnika

cca. 1.200 €1

+ približno 260 € dodatnih troškova

1.460 €/godišnje

1.800 kg3 CO2

POTPUNO ELEKTRIČNI MINI:

2.150 kWh/godišnje

58 ciklusa punjenja

cca. 560 €1

+ približno 120 €2 dodatnih troškova

680 €/godišnje

0 kg3 CO2

The all-electric MINI The all-electric MINI
Electric MINI - održivost - uštede

TOČKA PREKRETNICE.

Prvi Mini ikad napravljen 1959. godine već je bio učinkovit u potrošnji goriva. Danas se isti opći principi primjenjuju na naš raspon električne električne mobilnosti. S tehnologijom vožnje na baterije, potpuno električni MINI Cooper SE i MINI Countryman Plug-in Hybrid vode punjenje prema održivijoj budućnosti. Ako se MINI Cooper SE puni pomoću EU mješavine električne energije, pukne ili postane zeleniji od MINI Cooper S na benzinski pogon nakon otprilike 30 000 km.

Ako se napuni pomoću mješavine obnovljivih izvora energije, MINI Cooper SE postaje čišći ili zeleniji od usporedivog automobila na benzinski pogon na približno 19.000 km. Tijekom svog cjelovitog životnog ciklusa MINI Cooper SE pokazuje 40% (mješavina EU-a), odnosno 70% (mješavina obnovljivih izvora) nižeg globalnog zagrijavanja. *

I tu se ne zaustavljamo. Sve tvornice BMW Group u Europi opskrbljene su 100% zelenom električnom energijom od 2017. Također kontinuirano širimo načine prijevoza s učinkovitom emisijom ugljika i više od polovice naših vozila napušta postrojenja vlakom. U prosincu 2019. BMW Group pridružio se „Dolasku do nulte koalicije“ s ciljem postizanja dekarbonizacije međunarodnog pomorskog brodarstva.

* Analiza životnog ciklusa od studenog 2019.

MINI Program elektrifikacije

ELEKTRIFICIRAJTE VAŠU VOŽNJU SA MINI FINANCIAL SERVICES.

Uzbudljivo za vožnju, klimatski prihvatljivo i povoljno. MINI sada električnu vožnju čini dostupnijom i atraktivnijom nego ikad.

 

FAQs.

PUNJENJE KOD KUĆE.

Da biste pravilno instalirali svoj MINI WALLBOX, preporučujemo upotrebu naše usluge instalacije. Jednostavno dogovorite ovu uslugu sa svojim MINI partnerom, zajedno s MINI Wallbox Essential.

Prednosti za vas na prvi pogled:

 • Pregled zahtjeva za električnim priključkom u vašem posjedu.
 • Preporuka prikladnih mjesta za ugradnju na temelju vaše osobne situacije parkiranja.
 • Instalacija, povezivanje i puštanje u rad na odabranom mjestu ugradnje (uključujući polaganje kabela do 2 m na površini).
 • Upute o postupku punjenja.
 • 24-mjesečno jamstvo.
Preporučujemo trofazni priključak sa zaštitom od osigurača od najmanje 16 A - to će omogućiti dovod 11 kW u vozilo. Trofazna veza sa zaštitom osigurača od 32 A bit će potrebna u budućnosti. Sva PHEV vozila mogu se napuniti maks. jednofazno napajanjem od 3,7 kW pomoću MINI Wallbox Essential.
Kraće vrijeme punjenja: do 7,4 kW (jednofazno) ili 11 kW (trofazno), duljina kabela 5,0 m, jednostavno rukovanje kabelima, integrirano otkrivanje kvara struje ("istjecanje istosmjerne struje").
Da, ako koristite utikač za punjenje sa standardom "Tip 2" ili CCS utikač (kombinirani utikač).
5 metara, sigurno priključenih na Wallbox.
Ne.
Da, MINI Wallbox Essential certificiran je za vanjsku uporabu prema klasi zaštite IP 54. To znači da zaštita od vremenskih nepogoda nije apsolutno potrebna. Wallbox je razvijen i certificiran za vanjsku upotrebu. Međutim, preporučujemo da ga instalirate u zatvorenom prostoru iz razloga udobnosti; ovo dodatno sprečava stvaranje snijega i leda na Wallboxu tijekom zime i dulje će čuvati Vaš Wallbox od nečistoće i mahovine.
Ne - sveobuhvatni testovi elektromagnetske tolerancije potvrdili su da MINI Wallbox Essential ne emitira zračenje.
Tijekom postupka punjenja kabel za punjenje je zaključan, što zaključava vozilo. BMW i Wallbox Connect također se može zaključati kada se ne koristi.
Da - međutim, to znači da će se energija kontinuirano trošiti, ali po maloj brzini.
Ako se nakon instalacije Wallboxa pojave neočekivani problemi ili ako je Wallbox neispravan, možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku.

MINI PUNJENJE.

MINI navigacijski sustav omogućuje vam izravan pristup svim stanicama za punjenje u mreži punjenja MINI.

Također možete tražiti stanice za punjenje: Kada u navigacijskom sustavu postavite "stanice za punjenje" kao posebno odredište, prikazat će vam se popis stanica za punjenje u vašoj blizini.

Aplikacija MINI Charging nudi vam još jednu mogućnost omogućavajući vam pristup popisu svih dostupnih stanica za punjenje na vašem pametnom telefonu.

Možete upotrijebiti kartu za punjenje MINI ili aplikaciju za punjenje MINI za otključavanje stanica za punjenje i pokretanje postupka punjenja.

Nekim se stupcima za punjenje može upravljati pomoću aplikacije MINI Charging. Aplikacija koja sadrži integrirani skener QR koda jednostavna je za upotrebu kao i za instalaciju. Da biste to učinili, jednostavno preuzmite aplikaciju, unesite svoj broj ugovora o MINI punjenju i svoj PIN.

Vaše se vozilo naplaćuje bezgotovinskim plaćanjem - možete prikladno platiti putem mjesečnog izravnog terećenja s vašeg računa za plaćanje. Vaš MINI račun za punjenje putem interneta pruža vam stalni pregled vaših procesa punjenja i troškova.

 1. Isključite motor i podignite ručnu kočnicu.
 2. Ako je potrebno, podesite struju prije punjenja.
 3. Ne koristite produžne kabele.
 4. Uvijek priključite i odspojite kabel za punjenje ovim redoslijedom:

  Povezivanje:

  1. Spojite se na utičnicu.
  2. Spojite se na vozilo.

   

  Prekidanje veze:

  1. Odspojite vozilo.
  2. Odspojite utičnicu.

   

  LED svjetla:

  • Bijelo svjetlo: Signalno svjetlo
  • Crveno svjetlo: Pogreška punjenja
  • Narančasto svjetlo: Iniciranje
  • Plavo svjetlo: Punjenje aktivno
  • Zeleno svjetlo: Punjenje je završeno

   

 5. Zaključajte vozilo. Proces punjenja započet će tek nakon što je vaše vozilo zaključano.

Normalno punjenje sa neizmjeničnom strujom (AC):

Ovo vaš automobil učinkovito puni, prvenstveno preko noći, ali i tijekom dana. U usporedbi s kućnom utičnicom, AC stanica za punjenje daje više energije i bateriju može napuniti za samo nekoliko sati. Ova vrsta stanice za punjenje se skraćeno naziva AC stanica za punjenje.

Brzo punjenje sa jednosmjernom strujom (DC**):

DC** stanice za brzo punjenje bolja su opcija kada automobil trebate napuniti brzo. Oni mogu brzo napuniti bateriju vašeg vozila - na primjer, dok idete u kupovinu. Postupak punjenja traje između 30 i 40 minuta. Ova vrsta punionice kratko se naziva DC stanica za punjenje **.

Za više informacija pogledajte minicharging.chargemasterplc.com/

Napomena: Ako naiđete na problem sa punjenjem, kontaktirajte operatora stupa za punjenje. Njihov kontaktni broj obično se nalazi na njemu.

MINI mobilna usluga: 0800 21 54 00

OKOLIŠNI I SOCIJALNI STANDARDI U MREŽI DOBAVLJAČA.

Ključne sirovine visokonaponskih baterija su kobalt, litij, grafit i nikal. Ljuska visokonaponske baterije izrađena je od aluminija. MINI (BMW Group) predan je razvoju lanca opskrbe koji je odgovoran i održiv i onaj koji zadovoljava naše visoke etičke standarde i standarde ljudskih prava. Svaki nominirani dobavljač mora pružiti informacije o provedbi ekoloških, socijalnih i upravnih standarda, uključujući poštivanje ljudskih prava i zabranu prisilnog rada.

Usko surađujemo s ključnim dobavljačima sirovina kako bismo osigurali da se svi materijali dobivaju odgovorno kako bi se zaštitila i poboljšala okolina, te kako bi se osigurala sigurnost i dobrobit zaposlenika u bilo kojem trenutku duž opskrbnog lanca. Također nastavljamo s usmjeravanjem logističkih operacija kako bismo smanjili utjecaj transporta komponenata do naših pogona.

MINI (BMW Group) vrlo pažljivo i kritično ispituje podrijetlo naših sirovina. Pri odabiru dobavljača pridržavamo se OECD-ovih Smjernica za odgovorno poslovno ponašanje. Nadalje, obvezujemo se da ćemo izravne dobavljače ispuniti zahtjeve održivosti s vlastitim dobavljačima. Transparentnost mreža dobavljača osnova je za osiguravanje naših zahtjeva održivosti za naše dobavljače.

Zajedno s BASF-om, Samsungom SDI i Samsung Electronics zalažemo se za održivo vađenje kobalta. U zajedničkom projektu u Demokratskoj Republici Kongo želimo shvatiti kako se mogu poboljšati uvjeti života i rada lokalnog stanovništva. Kako bi kako bismo spriječili ili ublažili štetne utjecaje i ne bismo iznevjerili stanovnike Konga, također smo zadužili Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ) GmbH da poboljša pilot radne uvjete u zanatskom iskopavanju kobalta u pilot projektu u DR Kongu. svjesni svoje odgovornosti da se sirovine vade i prerađuju u normalnim uvjetima. Redovito smo na lokaciji, poznajemo rudnike i radne metode naših partnera i osiguravamo čisti oporavak.

Uz to, kako bi općenito ograničio potrebu za kritičnim sirovinama poput kobalta, BMW Group slijedi cilj povećanja udjela recikliranog kobalta u ćelijama baterija.

U postupku nabave aluminija ne kupujemo samo za vlastite potrebe, već i ovaj materijal stavljamo na raspolaganje dobavljačima, pouzdano i po izračunljivim cijenama. To stvara veću sigurnost u planiranju s obje strane. Kako bismo mogli zadovoljiti naše dugogodišnje potrebe - trajne zahtjeve za održivo proizvedenim aluminijem u budućnosti, BMW grupa postala je prvi proizvođač automobila koji se pridružio Inicijativi Aluminum Stewardship - aktivno zahtijevajući ekološku i socijalnu održivost certificiranog aluminija u cijelom lancu vrijednosti aluminija - od rudnika do procesa recikliranja.
Također nastojimo dobiti više recikliranog aluminija u našim proizvodnim procesima. Korištenje sekundarnih materijala ima pozitivan učinak, posebno na sljedeće aspekte održivosti: biološku raznolikost, emisije CO2 (posebno u sirovinama s energetski intenzivnom proizvodnjom poput aluminija, čelika i bakra) i smanjenju otpada. Prosječni udio sekundarnog aluminija u našim vozilima je 20%. Za legure za lijevanje aluminija iznosi 40%. Surađujemo s Inicijativom za nadzor aluminija na certificiranju naših aluminijskih partnera u skladu s istaknutim standardima održivosti. Za više informacija posjetite aluminium-stewardship.org

Litij koji se koristi u komponentama Mini Cooper SE dolazi iz Australije. Vađenje se vrši iz naslaga tvrde stijene, koji podliježu najvišim standardima u pogledu održivosti. BMW Group nastavlja s istraživanjem kako se materijali poput litija mogu prenamijeniti pomoću recikliranja baterija - na primjer, ponovnom proizvodnjom ili konceptima "zatvorene petlje".

Postizanje maksimalne vidljivosti našeg opskrbnog lanca pomaže nam prepoznati probleme na terenu i učinkovito se nositi s njima, često u partnerstvu s našim dobavljačima i ostalim dionicima. Povećanje transparentnosti i učinkovitosti resursa u našim opskrbnim lancima temelji se na poštivanju ekoloških i socijalnih standarda kako je definirano u standardu održivosti BMW Group za mrežu dobavljača. Svaki dobavljač u svojoj ponudi mora uzeti u obzir zahtjeve održivosti BMW grupe. Nadalje, vodimo se međunarodnim standardima poput smjernica UN-ove inicijative za globalni sporazum (Davos, 01/99) i "Deklaracije o temeljnim načelima i pravima na radu" (Ženeva, 06/98), Međunarodne organizacije rada (ILO) i njihov postupak dubinske analize sa zahtjevima "UN-ovih Vodećih načela o poslovanju i ljudskim pravima".

Zelenilo bilo kojeg električnog automobila u konačnici ovisi o izvoru električne energije koja napaja bateriju. Sljedeći aspekt životnog traga CO2 je energija koja se koristi za proizvodnju baterijskog paketa. Imajući to na umu, testovi su pokazali da ako se MINI Cooper SE puni pomoću mješavine električne energije iz obnovljivih izvora, on se ravnopravno uravnotežuje ili je ‘obrađivao’ CO2 koji se oslobodio tijekom njegove proizvodnje nakon približno 19.000 km. Tijekom punog životnog ciklusa emisije MINI Cooper SE iznose 40% (EU mješavina) i 70% (mješavina koja se može obnoviti) u usporedbi s emisijom MINI Cooper S. na benzinski pogon. To znači da, koristeći uobičajene dnevne udaljenosti vožnje, potrebno je samo dvanaest mjeseci vožnje za MINI Cooper SE kako bi nadoknadio dodatne emisije globalnog zagrijavanja od njegove proizvodnje.

Mini electric – bijela i crna – pogled sprijeda

DIZAJNIRAJTE VAŠ VLASTITI POTPUNO ELEKTRIČNI MINI.

PODUZMITE SLIJEDEĆE KORAKE.

The all-electric MINI side view The all-electric MINI side view
COOPER SE