John Cooper Works.

MAKSIMALNO MINI UZBUĐENJE.

John Cooper Works - Paleta modela.

NEKA SVAKO PUTOVANJE BUDE UTRKA.

Kad ste za upravljačem MINI-ja John Cooper Works, zajamčeno vam je uzbuđenje kao na trkaćoj stazi. Naši modeli vrhunskih performansi nazvani su po legendi automobilističkog sporta Johnu Cooperu – čovjeku koji je izvorni klasični MINI pretvorio u trkaći Mini Cooper i pustio ga u posve nepripremljen svijet utrka. Danas su to najjači i najekskluzivniji modeli MINI-ja u proizvodnji. Uz performanse koje će vas zaprepastiti, poboljšane dijelove i najsportskiji izgled, posebno su dizajnirani da vam ubrzaju puls i izmame navalu adrenalina.

MINI John Cooper Works.

MINI JOHN COOPER WORKS CABRIO

Klasik s impresivnim relijaškim nasljeđem. Kao izravni nasljednik pobjedničkih vozila Johna Coopera, naš MINI John Cooper Works u vama će probuditi rasnog trkača. Bez napora povezuje snagu, okretnost i vrhunsko inženjerstvo. A kako mu je međuosovinski razmak malen, budi izvanredan karting osjećaj koji će vas potaknuti da jedva čekate ući u idući zavoj na cesti.

MINI John Cooper Works Cabrio.

MINI JOHN COOPER WORKS CABRIO

Pustite da vam vjetar zamrsi kosu i adrenalin poteče žilama. MINI John Cooper Works Cabrio diči se elegantnim, sportskim dizajnom i izvanrednim performansama. Riječ je o vozilu punom snage osmišljenom za osobe slobodna duha. Savršen je za krstarenja uz morsku obalu ili odlazak na autocestu bez konkretnog cilja na umu. Takav osjećaj nudi prava sloboda.

MINI John Cooper Works Clubman

MINI JOHN COOPER WORKS CLUBMAN

MINI John Cooper Works Clubman nudi profinjene performanse i izvanredan dizajn. Pod njegovim se poklopcem motora skriva 231 KS uz pogon na sve kotače ALL4 čije će dodatno prianjanje omogućiti savršen prolazak kroz svaki zavoj, pa će John Cooper Works zajamčiti najveći stupanj zabave. Velika kabina i dvokrilna vrata prtljažnika znače da je prikladan za svaku priliku.

MINI John Cooper Works Countryman

NOVI MINI JOHN COOPER WORKS COUNTRYMAN.

To je MINI John Cooper Works osmišljen za pustolova. Svojom impresivnom snagom, veličinom i standardnim pogonom na sve kotače ALL4 odvest će vas kamo vas god cesta odvela, ali i dalje od toga. Od otkrivanja novih dijelova vašeg grada do istraživanja udaljenih područja na cesti i zvan nje, svako putovanje vašim MINI-jem John Cooper Works pustolovina je koja samo čeka da se dogodi.

Mini Cooper na Reliju Monte Carlo 1965.

UTRKE SU NAM U GENIMA.

John Cooper Works nosi nasljeđe nezaustavljiva Minijeva duha i kultnih relijaških uspjeha. John Cooper, pionir među konstruktorima bolida Formule 1, u klasičnom je Miniju s poprečno postavljenim motorom vidio golem trkaći potencijal. Samo dvije godine poslije predstavljanja vozila, konstruirao je trkaću inačicu s jačim motorom od 55 KS (41 kW). Uskoro je Mini pokorio svijet automobilističkog sporta i pobijedio na brojnim međunarodnim utrkama.

Otac utemeljitelja Charles Cooper.

OTAC UTEMELJITELJA.

Priča o John Cooper Worksu počela je 1946. Charles Cooper je sa sinom Johnom utemeljio Cooper Car Company i u Charlesovoj maloj garaži u engleskom Surbitonu načinio njihove prve trkaće automobile. Ti će skromni počeci naposljetku iz temelja promijeniti svijet automobilizma i stvoriti uzbudljivo trkaće nasljeđe koje u Britaniji živi do današnjih dana. Da i ne spominjemo evolucijski utjecaj koji će uskoro primijeniti na Minija.

Trkaći automobili tvrtke Cooper Car Company.

VOZAČ JE NAJVAŽNIJI.

Prvi automobili koje je načinila tvrtka Cooper Car Company bili su trkaći jednosjedi Formule 3 koji su u klasi od 500 cm3 postigli nezapamćen uspjeh. Razlog je bio revolucionarna inovacija: motor u stražnjem dijelu vozila. Bio je to genijalan potez koji je Cooperove trkaće automobile učinio prvim izborom ambicioznih mladih vozača. Pošto je pokorio Formulu 3 i Formulu 2, sljedeći izazov za Cooperove bila je Formula 1. Pobjeđujući divove poput Ferrarija i Porschea, Stirling Moss je 1958. na Velikoj nagradi Argentine zauvijek zapečatio mjesto male tvrtke na karti automobilističkog sporta. Godine 1959., iste godine kad je predstavljen prvi klasični Mini, Cooper je osvojio toliko cijenjene vozačke i konstruktorske naslove Formule 1.

Austin Seven Cooper s Cooperovim jednolitrenim trkaćim automobilom.

NASTANAK LEGENDE.

Poslije velikih uspjeha koje je postignuo automobilima vlastite konstrukcije, Johna Coopera privukle su mogućnosti upravo predstavljenog klasičnog Minija. Zainteresiran njegovim potencijalom, namjerio ga je pretvoriti u šampionskog trkača. Ugrađujući mu jači motor, dva rasplinjača, nove kočnice, izravniji upravljač i okretno podvozje slično onome kartinga, pretvorio je Minija iz malog obiteljskog automobila u trkaći automobil koji je pobjeđivao i najveće. Godine 1961. rođen je prvi Mini Cooper.

Paddy Hopkirk i Henry Liddon s njiovim Morris Mini Cooperom S kraj palače u Monte Carlu.

PRKOSI SVIM KONVENCIJAMA.

Ništa više nije moglo zadržati Minija. Ponovno se pokazalo da je instinkt Johna Coopera nepogrešiv. Bio je najveći majstor među vrhunskim majstorima. Načinio je automobil koji će dugo odolijevati zubu vremena. Do 1964. MINI Cooper bio je marka za koju se znalo diljem svijeta. Klasični Mini Cooper i Mini Cooper S postali su noćne more najboljih, dugo pobjeđujući i nadživljujući veće i snažnije limuzine. Usto su pobjeđivali na gotovo svim natjecanjima – među njima i na legendarnom Reliju Monte Carlo 1964. i 1965. godine. Godine 1966. Mini je ponovno na Reliju Monte Carlo osvojio prvo, drugo i treće mjesto, ali je kontroverznom odlukom domaćih sudaca diskvalificiran zbog nestandardnih prednjih svjetala. Međutim, u pravome minijevskom stilu, 1967. Mini je ponovio uspjeh i pobijedio na tom najcjenjenijem reliju.

Mini Cooper Sports i Mini Cooper u trkaćoj izvedbi.

NOVE PERFORMANSE.

Tijekom 1980-ih tvrtka Cooper Car Company, sada pod vodstvom Johnova sina Mikea, počela je s proizvodnjom kompleta za povećanje snage motora. Sastojali su se od dijelova i pribora koji su uvelike poboljšavali performanse klasičnog Minija.

MINI Cooper S s kompletom za tuniranje John Cooper Works.

POSVE NOVO DOBA.

Godine 2001. Mini se pridružio Grupi BMW i marka je dobila novo ime: MINI. Ta je promjena ponovno pobudila veliko zanimanje za tuniranje MINI-jevih modela i nastavljanje nasljeđa tvrtke John Cooper Works. Od 2003. MINI-jevi su trgovci diljem svijeta počeli prodavati komplete za tuniranje JCW MINI Cooper i MINI Cooper S kojima se snaga MINI Coopera povećala na 126 KS (93 kW), a MINI Coopera S na dojmljivih 200 KS (147 kW).

MINI Cooper S with John Cooper Works GP Kit.

SVE BRŽI I BRŽI.

Godine 2006. predstavljen je već tunirani MINI Cooper S koji je u sebi imao ugrađen komplet za tuniranje JCW GP. Ta nova inačica MINI-ja proizvedena u ograničenom broju dičila se performansama od kojih je zastajao dah i jedinstvenim trkaćim osjećajem. Bio je to najbrži cestovni MINI načinjen do tada, a brzinu od 100 km/h postizao je za manje od 6,5 sekundi. Ta je inačica proizvedena u samo 2000 primjeraka. Usto, svi su bili jednako obojeni: metalnoplavom bojom Thunder s jarkocrvenim Chili osvrtnim zrcalima i srebrnim krovom na kojem je bio napisan serijski broj između 1 i 2000.

John Cooper Works.

PONOVNO ROĐENJE LEGENDE.

Godine 2007. BMW je kupio marku John Cooper Works i njezine inženjerske i razvojne resurse. Godinu dana poslije predstavljena su prva dva nova MINI-ja John Cooper Works: posve obnovljena inačica s tvrdim krovom i trima vratima te John Cooper Works Clubman. Ti su snažni modeli bili opremljeni 1,6-litrenim četverocilindarskim motorima s dvogranim turbopunjačima koji su isporučivali 211 KS (155 kW). Bila je to posveta pionirskom duhu Johna Coopera i njegovoj posvećenosti automobilskim performansama. Pet godina poslije, 2013., predstavljena je ograničena inačica MINI-ja John Cooper Works GP s četverocilindarskim turbomotorom snage 218 KS. I ovaj je put proizvedeno samo 2000 primjeraka tog iznimno traženog modela.

Reli Dakar - Reli MINI John Cooper Works

ŠAMPIONSKI INSTINKT.

Baš poput proslavljenih prethodnika, novi modeli John Cooper Works u sebi su imali isti DNK zaslužan za prvorazredne performanse. Nedavno je predstavljeno nekoliko uzbudljivih novih modela John Cooper Works, među njima i MINI John Cooper Works Rally – jedan od najsnažnijih ikad proizvedenih MINI-ja. MINI-jeve automobilističke ekipe ponovno osvajaju trkaće staze, a s četiri uzastopne pobjede na Reliju Dakar jedno je posve jasno: legendarna era MINI-ja i Johna Coopera nastavlja se.

VRHUNSKE PERFORMANSE.

John Cooper Works – Performanse.

S VELIKOM SNAGOM POVEZANA JE I VELIKA AGILNOST.

Spremni ste za otvorenu cestu. A s dojmljivim okretnim momentom koji nudi dvolitreni četverocilindarski Twin Power Turbo motor do brzine od 100 km/h dispjet ćete za malo više od šest sekundi. Nisko težište, velik broj okretaja motora i fino ugođen ovjes nude vrhunski kartingaški osjećaj u svakom zavoju, a izvanredno učinkovite kočnice u svakom vam trenutku omogućavaju potpun nadzor nad vozilom. Kad uđete u vozilo, više nećete htjeti izići iz njega.

John Cooper Works – Prednji branik.

AERODINAMIČNI PREDNJI BRANIK.

Dotok zraka najvažniji je za dobre performanse. Upravo smo zato prednji branik MINI John Cooper Worksaopremili velikim otvorima za zrak i dodatnim hladnjakom koji održavaju idealnu temperaturu motora i kočnica kako bi performanse uvijek bile najbolje, a trajnost motora što veća. A svojim prekrasnim trkaćim dizajnom i značkom John Cooper Works, kočnice i motor nisu jedine cool stvari na vozilu.

John Cooper Works kočnice i kotači.

KOČNICE I KOTAČI.

John Cooper Works sinonim je za ekstremnu vožnju i zabavu uz najveću dozu preciznosti. Naravno, najbolje performanse zahtijevaju beskompromisan nadzot i stabilnost, posebice kad vrlo velikim brzinama prolazite kroz zavoje. Kako bi imali dovoljno mjesta za masivne kočnice, posebno smo dizajnirali 18 i 19-inčne lakometalne kotače. Obojene jarkocrvenom Chili bojom i označene značkom John Cooper Works, nepomične četveroklipne kočničke čeljusti nude dovoljno snage da vas uspore u oštrim zavojima i pri naglim promjenama brzine.

Stražnji spojler John Cooper Works.

STRAŽNJI SPOJLER.

Sportski stražnji spojler John Cooper Works nudi dodatnu aerodinamičku pomoć jer smanjuje otpor i potiskuje automobil prema tlu kako bi se zalijepio o podlogu. Kao što možete vidjeti, nismo ga samo dizajnirali da izgleda lijepo. Premda, istina, doista je lijepa izgleda.

Sportski ovjes John Cooper Works.

SPORTSKI OVJES.

Razvijen i iskušan na brojnim trkaćim stazama poput Nürburgring Nordschleife, naš MINI sportski ovjes John Cooper Works sport nudi savršen nadzor nad vozilom, izvanredno dinamičan doživljaj vožnje i dojmljivu stabilnost. Ukratko, legendardni MINI kartingaški osjećaj doveden je do ekstrema, bez obzira na to vozite li na stazi ili na svakidašnjem putu do posla.

Nagnute kromirane ispušne cijevi John Cooper Works.

NAGNUTE KROMIRANE ISPUŠNE CIJEVI.

Od trenutka kad upalite motor, nevjerojatna MINI John Cooper Works grmljavina podsjeća vas na snagu koja vam stoji na raspolaganju. Nema bolje automobilske zvučne pozadine od dubokog, grlenog režanja koje se začuje svaki put kad pritisnete papučicu gasa. A sve postaje još bolje kad odaberete sportski način vožnje.

Poklopci papučica od nehrđajućeg čelika John Cooper Works.

POKLOPCI PAPUČICA OD NEHRĐAJUĆEG ČELIKA.

Naš sportski John Cooper Works DNK nalazimo u svim detaljima, primjerice poklopcima papučica od nehrđajućeg čelika. Osobito trajni, osobito lijepi i osobito dobri za pritiskanje papučica do poda.

John Cooper Works – MINI načini vožnje.

MINI NAČINI VOŽNJE.

Ima trenutaka kad imate priliku doista pritisnuti papučicu gasa. Prazna autocesta, dug tunel ili vjetrovita dionica seoske ceste. Savršen trenutak za biranje sportskog načina vožnje. Upravljač reagira izravnije, papučica gasa preciznije, a rezultat je žustrija vožnja. A i sâm je zvuk dovoljan da se prisjetite zašto volite vožnju.

ISKUSITE ZVUK SNAGE.

Stavite slušalice, pojačajte zvuk u njima i poslušajte legendarnu grmljavinu motora John Cooper Works. **

RASPOZNATLJIVI DIZAJN.

John Cooper Works – Dizajn.

IZGLED TRKAČA. ŠAMPIONSKI DUH.

Modeli John Cooper Works su građeni da vas uzbude – i prije nego što uđete u kabinu vozila. Smion izgled nadahnut automobilizmom, najkvalitetniji materijali i različiti orivlačni detalji postavljaju modele John Cooper Works u razred za sebe. Usto, tu je moderna inačica britanskog trkaćeg automobila u ekskluzivnoj zelenoj Rebel boji koja podsjeća na legendarnu prošlost.

Bočne značke John Cooper Works s otvorima za zrak.

BOČNI ZRAČNI OTVOR.

Dašak ekskluzivnosti dodali smo posvuda – i kamo se god okrenuli. Integrirani bijeli bočni žmigavci ujedno su i otvori za zrak te su ukrašeni glasovirski sjajnom crnom značkom John Cooper Works s jarkocrvenim Chili rubom.

Sportska sjedala John Cooper Works.

JOHN COOPER WORKS SPORTSKA SJEDALA.

Postavljena u najbolji položaj blizu asfalta, sportska sjedala John Cooper Works dizajnirana su da vam omoguće potpun nadzor snage kojom raspolaže motor. Osobito će vam se svidjetim dodatna bočna potpora kad u pravom karting stilu MINI-jem jurite kroz zavoje. S integriranim naslonom za glavu, značkom John Cooper Works i opcijskim presvlakama koža/tkanina Dinamica, sportska sjedala John Cooper Works raspolažu eksksluzivnim izgledom dostojnim tako cijenjenog vozila.

Head-up Display John Cooper Works.

HEAD-UP DISPLAY.

Cesta se proteže pred vama. Krajolik juri kraj vas. Približava se sljedeći uzbudljiv zavoj. Naravno, u tom trenutku ne želite odvratiti pogled s ceste. A s visokokontrastnim Head-up Displayem ni ne trebate to učiniti. Sve potrebne informacije stalno su pred vama i jasno vidljive: brzina, trenutačni stupanj prijenosa, najbolji trenutak za promjenu naviše ili naniže, čak i prikaz broja okretaja motora.

Šesterostupanjski ručni mjenjač John Cooper Works.

ŠESTEROSTUPANJSKI RUČNI MJENJAČ.

Nismo zaboravili naše legendarne korijene. To možete vidjeti u detaljima poput klasične ručice mjenjača s aluminijskom košuljicom, crvenim oznakama stupnjeva i šavovima. Usto, šesterostupanjski ručni mjenjač nudi munjevite reakcije kakve i očekujete od automobila tog kalibra kad ga malo žešće potjerate.

Kožnati upravljač John Cooper Worksl.

KOŽNATI UPRAVLJAČ JOHN COOPER WORKS.

Lijep za oko i još ljepši za ruke, naš sportski upravljač koji nosi ime John Cooper Works presvučen je perforiranom kožom s jarkocrvenim šavovima. Opremili smo ga integriranim multifunkcijskim kontrolama među kojima je i dinamički tempomat. A oblikovani oslonac palca nudi savršen zahvat tako da kroz zavoje možete proći poput profesionalca i imati potpun nadzor nad ravnim dijelovima ceste.

Pragovi John Cooper Works.

PRAGOVI VRATA.

Posvećenost najboljemu John Cooper Worksa vidi se u svakom detalju. Čak i pragovi vrata imaju profinjen izgled s integriranim logotipom tvrtke John Cooper Works i elemente dizajna kockaste zastave koji vas pozdravljaju pro ulasku u kabinu. I usto nagovještavaju uzbuđenja pred vama.

Instrumentna skupina John Cooper Works.

INSTRUMENTNA SKUPINA.

Čak i instrumenti imaju jedinstven izgled John Cooper Works. Kontrast jarke crvene i crvene savršena je pozadina za grmljavinu motora i kazaljke koje se uspinju sve više. Od oznake 200 km/h na brzinomjeru naći ćete kockaste zastave koje podsjećaju na što je spremno vozilo John Cooper Works. Naravno, sve je postavljeno izravno u vaše vidno polje kako bi vas što manje omelo od doživljaja vožnje – baš nasuprot, pojačava ga.

UĐITE U JOHN COOPER WORKS.

Iskušajte kako je nalaziti u prvom startnom redu. Čekaju vas dizajn nadahnut automobilizmom, ekskluzivni okovi i nezaustavljiv poriv da pojurite trkaćom stazom. Iskusite panoramski pogled u kabinu svih naših modela John Cooper Works.

ODABERITE SVOJEG ŠAMPIONA.

Različite snage motora koje zaustavljaju dah pod poklopcem motornog prostora i isto ponosno nasljeđe. Pronađite model John Cooper Works načinjen baš za vas.

Configure the MINI John Cooper Works 3-door Hatch.

MINI 3 VRATA

 • Izvornik
 • Izravan potomak trkaćih automobila Johna Coopera
 • Najintenzivniji kartingaški osjećaj
Configure the MINI John Cooper Works 3-door Hatch.

MINI 3 VRATA

6,3 s 0 – 100 km/h disclaimer
 1. A++
 2. A+
 3. A
 4. B
 5. C
 6. D
 7. E
 8. F
 9. G
C02 Emissions D
147 g/km CO2 emisije disclaimer
 1. A++
 2. A+
 3. A
 4. B
 5. C
 6. D
 7. E
 8. F
 9. G
C02 Emissions D
147 g/km CO2 emisije disclaimer
Configure the MINI John Cooper Works Convertible.

CONVERTIBLE

 • Perfect for the free spirit on the race track
 • Pure open air excitement
 • Bold and fresh design
Configure the MINI John Cooper Works Convertible.

CONVERTIBLE

6,6 s 0 – 100 km/h disclaimer
 1. A++
 2. A+
 3. A
 4. B
 5. C
 6. D
 7. E
 8. F
 9. G
C02 Emissions D
152 g/km CO2 emisije disclaimer
 1. A++
 2. A+
 3. A
 4. B
 5. C
 6. D
 7. E
 8. F
 9. G
C02 Emissions D
152 g/km CO2 emisije disclaimer
Configure the MINI John Cooper Works Clubman.

CLUBMAN

 • Profinjen dizajn
 • Dvokrilna vrata straga
 • Pogon na sve kotače ALL4
 • Prostran i praktičan
Full Details
Configure the MINI John Cooper Works Clubman.

CLUBMAN

6,3 s 0 – 100 km/h disclaimer
 1. A++
 2. A+
 3. A
 4. B
 5. C
 6. D
 7. E
 8. F
 9. G
C02 Emissions D
168 g/km CO2 emisije disclaimer
 1. A++
 2. A+
 3. A
 4. B
 5. C
 6. D
 7. E
 8. F
 9. G
C02 Emissions D
168 g/km CO2 emisije disclaimer
Full Details

Countryman

 • Osmišljen za pustolova
 • Terenske sposobnosti ALL4
 • Praktičan prostor

Countryman

6,5 s 0 – 100 km/h disclaimer
 1. A++
 2. A+
 3. A
 4. B
 5. C
 6. D
 7. E
 8. F
 9. G
C02 Emissions D
169 g/km CO2 emisije disclaimer
 1. A++
 2. A+
 3. A
 4. B
 5. C
 6. D
 7. E
 8. F
 9. G
C02 Emissions D
169 g/km CO2 emisije disclaimer