mini connected – ikonica povezivosti mini connected – ikonica povezivosti
MINI CONNECTED.

SVE ZNAČAJKE.

mini - siva razmaknica mini - siva razmaknica

ZABAVA & INFOTAINMENT.

mini connected - dab tuner mini connected - dab tuner

DAB TUNER.

DAB tuner (Digital Audio Broadcasting) omogućuje vam jednostavno prebacivanje između vaših omiljenih stanica s izvanrednom kvalitetom zvuka gdje god postoji digitalni prijem. Također je omogućen DAB + za još veći izbor i bolju kvalitetu zvuka. Nadalje, možete dobiti dodatne informacije poput obavijesti o prometu i vremenu, kao i naslov pjesme i detalje o izvođaču.

mini connected - visual boost radio mini connected - visual boost radio

MINI VISUAL BOOST RADIO.

MINI Visual Boost Radio dolazi s prekrasnim zaslonom osjetljivim na dodir visoke rezolucije lakim za korištenje. Uključuje dvostruki tuner, plus četiri zvučnika srednjeg raspona i dva centralna bas zvučnika. Uključeno je i Bluetooth hands-free sučelje i LED prsten oko središnje instrument ploče. Lako se njime upravlja putem MINI kontrolera na središnjoj konzoli.

PRIPREMA ZA APPLE CARPLAY®.

Apple CarPlay® Preparation brz je i prikladan način za bežično korištenje vašeg iPhone uređaja i vaših omiljenih iOS aplikacija za upravljačem vašeg MINI -ja. To je multimedijsko središte u automobilu koje uzima stvari koje želite raditi tijekom vožnje i stavlja ih na zaslon osjetljiv na dodir. Tako možete dobivati upute, obavljati telefonske pozive, primati i slati poruke te slušati glazbu - a da pritom ostanete potpuno usredotočeni na cestu ispred vas. Također vam omogućuje upravljanje Spotify aplikacijom i odabranim aplikacijama trećih strana. Glavnim funkcijama možete upravljati pomoću kontrola na zaslonu osjetljivom na dodir vašeg MINI -a, MINI kontrolera ili putem glasovnih naredbi Siri. Siri možete aktivirati na svom iPhone uređaju dugim pritiskom na tipku za glasovno upravljanje na upravljaču.

Pronađite detaljne informacije o podržanim aplikacijama na http://www.apple.com/ios/carplay/ - i pogledajte kako to vaš svakodnevni život čini boljim, lakšim i povezanijim.

mini connected - drive services weather mini connected - drive services weather

MINI Online.

MINI Online omogućuje vam da radite sve što želite i da se povežete sa svime što vam je važno. Uživajte u čitavom nizu inteligentnih usluga i aplikacija za vozila koje vam pružaju informacije i zabavu tijekom vašeg putovanja. Također će vam omogućiti korištenje nove MINI aplikacije.
mini connected - online parking informacije mini connected - online parking informacije

MINI ONLINE.

MINI Online kombinira brojne usluge i aplikacije u jednom urednom paketu kako biste bili u toku sa svime što se događa oko vas. Stalno se nadopunjuje novim aplikacijama jer našim korisnicima želimo pružiti dodatnu funkcionalnost i pogodnosti *.

VIJESTI.

Ostajete u toku s najnovijim vijestima koje kontinuirano ažuriraju Thomson Reuters/CBC/AFP i drugi davatelji vijesti*. Sadržaj koji primate odabire se prema željenim kategorijama, poput sporta, svijeta i panorame (može se razlikovati ovisno o tržištu i jeziku). Da biste se osigurali da se tijekom vožnje koncentrirate na cestu i promet ispred, odabrane vijesti mogu se pročitati putem audio funkcije pretvaranja teksta u govor, ako je potrebno. Također možete spremiti svoje pojedinačne RSS feedove.

VRIJEME.

Obavještavat ćemo vas o vremenu koje možete očekivati ​​na odredištu. Ako u svom vozilu pogledate MINI Online, on vam nudi detaljan dnevni pregled kao i izgled za sljedećih pet dana. To uključuje jutro, podne, večer, noć, vjerojatnost kiše, brzinu i smjer vjetra, vlažnost i temperaturu. U nekim zemljama nudi i indeks kvalitete zraka.

INFORMACIJE O ZEMLJI.

Pročitajte o ograničenjima vožnje i pravilima po zemljama. Doznajte o ograničenjima brzine, obveznoj opremi i posebnim pravilima.

INFORMACIJE O PARKIRANJU.

Pronađite mogućnosti parkiranja na mjestima u blizini ili na određenim mjestima. Saznajte više o radnom vremenu, dostupnosti i cijenama (ako su dostupni podaci).

KIŠNI RADAR.

Kao dio vremenske aplikacije, prikazuje se prekrivajuća karta s padavinama za odabrana mjesta, na pr. govori vam kada se kiša približava vašem trenutnom mjestu ili odredištu.

ONLINE TRAŽENJE.

Pretražite i pronađite bilo koju točku interesa u roku od nekoliko sekundi. Također možete potražiti usluge temeljene na lokaciji. Rezultati su prikazani s adresom, telefonskim brojevima i udaljenostima od određenih mjesta. Dodatne informacije poput ocjena i recenzija (ako su dostupne), radnog vremena i slika također se pružaju tamo gdje je to moguće.

WIKI LOKALNO.

Pretražujte i čitajte članke Wikipedije koji se odnose na mjesta u blizini ili određene lokacije. Možete odlučiti što želite znati. Aplikacije u vašem MINI-u su tu za vas sa svim odgovorima.

* Neke aplikacije i usluge ovise o zemlji.

mini connected - spotify mini connected - spotify

SPOTIFY.

MINI i Spotify omogućuju vam pristup svoj glazbi koja će vam ikad trebati putem vašeg MINI zvučnog sustava. Samo povežite besplatnu aplikaciju Spotify iPhone® sa svojim MINI Connected sustavom i uživajte u 30 milijuna pjesama, kao i u Spotify radiju. Možete napraviti i vlastite popise za reprodukciju tako da sada imate savršenu glazbu za svako putovanje. Potpuno kontrolirajte svoju glazbu Spotify putem MINI Connected i izbjegavajte ometanje vašeg telefona.

mini connected - zvučnici srednje klase mini connected - zvučnici srednje klase

DODATNI ZVUČNICI SREDNJE KLASE.

Uz već impresivan sustav zvučnika koji je standardno ugrađen u vaše vozilo, MINI Connected Media i viši paketi daju vam dva dodatna zvučnika srednje klase. Oni su ugrađeni u ploče prednjih vrata kako bi pružili uglađeniji, jasniji zvuk koji će vašoj vožnji učiniti što sigurnijim i ugodnijim uz jednostavnu kontrolu glasnoće i značajke glasovnih naredbi.

mini - siva razmaknica mini - siva razmaknica

PUTOVANJE.

mini connected - remote services mini connected - remote services

REMOTE SERVICES.

Remote Service (daljinske usluge) omogućuju vam pristup MINI -ju i aktiviranje nekih njegovih funkcija s vašeg telefona s udaljenosti pomoću MINI aplikacije. To znači da možete locirati svoje vozilo. Vrata možete zaključati i otključati na daljinu. Također možete aktivirati klimatizaciju ili ventilaciju iz daljine, kako biste bili sigurni da je temperatura u autu točno onako kako želite prije nego što krenete - i još mnogo toga. Sve ovo i više možete učiniti s MINI aplikacijom.
mini connected - navigacijski sustav mini connected - navigacijski sustav

MINI NAVIGACIJSKI SUSTAV.

MINI navigacijski sustav pruža vam navigaciju rutom koja vas vodi do odredišta kroz kombinaciju glasovnih naredbi, prikaza karata i pokazivača strelica na visokokvalitetnom zaslonu osjetljivom na dodir visoke razlučivosti koji se iznimno lako koristi. Omogućuje vam umanjivanje i zumiranje aplikacije kako biste dobili jasan i detaljan prikaz svoje rute. Sustav vam nudi i noćni način rada, Real-Time Traffic Information (podatke o prometu u stvarnom vremenu) (izborno) i Points of Interest (funkciju pretraživanja točaka interesa) koja vas vodi brzo i sigurno do odredišta. Sustavom se upravlja putem MINI kontrolera s dostupnim ažuriranjima karte putem bežične mreže ili USB-a. Sve u svemu, pretvara vaš MINI Visual Boost radio u stručnog vodiča.
mini connected - prometne informacije mini connected - prometne informacije

REAL-TIME TRAFFIC INFORMATION (RTTI).

Budite korak ispred prometa i izbjegavajte kašnjenja zahvaljujući prometnim informacijama u stvarnom vremenu (RTTI) i navigacijskom sustavu MINI Connected. Upozorava vas na nesreće, gužve u prometu i radove na cesti. RTTI vam pomaže pronaći najbrže rute i kloniti se bilo kakvih zadržavanja. Obavještava vas o stanju u prometu na svim ključnim cestama i autocestama. Izračunava kakva se kašnjenja mogu očekivati ​​i predlaže zaobilaznice kako biste mogli pravovremeno reagirati.

Odaberite "Navigacija" u glavnom izborniku, a zatim odaberite "Karta". Uvjeti prometa prikazani su bojama u odjeljku "Prikazi karte". Zelena boja znači da nema problema. Žuta je za spor promet. Narančasta je za stop-and-go. Crvena signalizira stacionarni promet. Žuto ili crveno upozorenje pojavljuje se u odjeljku "Prometne informacije" onog trenutka kada su dostupne vijesti za određenu rutu. Pojedinosti o kašnjenju i mogućim zaobilaznim putovima dobivaju se klikom na "Podaci o prometu".

mini connected - automatsko ažuriranje karata mini connected - automatsko ažuriranje karata

AUTOMATSKO BEŽIČNO AŽURIRANJE KARATA.

Da biste maksimalno iskoristili svoj MINI navigacijski sustav, preporučujemo redovito ažuriranje karata. Cestovne mreže brzo se mijenjaju - od zatvaranja, glavnih održavanja do potpuno novih ulica. Zbog toga kontinuirano ažuriramo podatke s karata kako bi MINI-jevi vozači imali moćnu navigaciju na prstima. Ažuriranja navigacijske karte vaše zemlje šalju se na vaš MINI do 4 puta godišnje i automatski instaliraju bežično.

Nova ažuriranja prikazuju se u sustavu čim postanu dostupna. Sve što trebate je iste potvrditi. Potpuna ažuriranja karte potražite kod svog zastupnika.

mini - siva razmaknica mini - siva razmaknica

ASISTENCIJA.

mini povezani - inteligentni hitni poziv mini povezani - inteligentni hitni poziv

INTELIGENTNI HITNI POZIV.

Ako niste u mogućnosti izravno pozvati pomoć u nesreći, dobro je znati da vaš MINI to može. S opcijskim, inteligentnim sustavom za hitne pozive, vaš MINI automatski šalje poziv u pomoć lokalno dostupnim mobilnim uslugama. SIM kartica i integrirana telematička jedinica prenose relevantne podatke kao što su točne GPS koordinate vašeg MINI-ja, broj šasije (VIN), vrsta sudara (npr. mjesto udara), status zračnih jastuka i sigurnosnih pojaseva, broj putnika i smjer putovanja. Potom će posebno obučeno osoblje uspostaviti kontakt s vama, obavijestiti odgovarajuće hitne službe kako bi pomoć što brže stigla do mjesta događaja. Pružit će vam podršku putem telefona - na vašem jeziku, gdje god je to moguće. Ova se funkcija može aktivirati i ručno.

mini connected - automatski pravni hitni poziv mini connected - automatski pravni hitni poziv

AUTOMATSKI PRAVNI HITNI POZIV.

Svi novi MINI modeli u EU sada uključuju i eCall - obvezni automatizirani sustav za hitne pozive koji upozorava hitne službe u slučaju sudara. eCall automatski bira jedinstveni europski broj za hitne slučajeve - 112 - u slučaju ozbiljne prometne nesreće i priopćava lokaciju vozila hitnim službama i daljnje podatke koji se odnose na spašavanje. S kupcima se rješava na njihovom nacionalnom jeziku, bez obzira na to gdje je pokrenut hitni poziv. Trebali bismo dodati da ova usluga nije crna kutija i ne bilježi stalno položaj vašeg MINI-ja. Tu je za dodatnu zaštitu i bilježi samo minimalne podatke u trenutku incidenta - poput broja šasije (VIN), točnog mjesta (putem GPS-a) i dodatnih podataka poput vrste sudara. eCall se ne može koristiti za praćenje kretanja vozača.

MINI - Teleservices - Info zaslon MINI - Teleservices - Info zaslon

MINI TELESERVICES.

Pamćenje termina za servis sada je stvar prošlosti. Zahvaljujući Teleservicesu, vaš MINI automatski zna kada je potrebno rutinsko ili neplanirano održavanje i pruža vama i vašem željenom MINI servisnom partneru sve relevantne informacije.

mini connected - razumijevanje prirodnog jezika mini connected - razumijevanje prirodnog jezika

RAZUMIJEVANJE PRIRODNOG JEZIKA.

Možete razgovarati sa svojim MINI-jem svojim prirodnim glasom. Razumijevanje prirodnog jezika ima brzinu obrade od samo nekoliko sekundi i može prepoznati vaš normalan glas. Tako možete glasom komunicirati sa svojim MINI-em - i prekinuti kada želite. Možete ga čak i zamoliti za neke stvari poput: "pokaži mi najbrži put do kuće." To je savršen način za upravljanje mnogim funkcijama vašeg telefona, tako da možete sigurno držati ruke na upravljaču, a oči na cesti.

mini - siva razmaknica mini - siva razmaknica

UDOBNOST

mini connected - concierge usluge mini connected - concierge usluge

CONCIERGE USLUGE.

Kasno je navečer i tražite kemičara, poseban restoran, bankomat ili trebate rezervirati hotel. Samo pritisnite “Concierge Services” u MINI Connected navigacijskom izborniku i jedan od vaših 'Personal Assistants' bit će kontaktiran besplatnim pozivom putem unaprijed instalirane SIM kartice. Ne morate koristiti vlastiti telefon. Naš Concierge Services tim pruža brzu uslugu koja se temelji na lokaciji i tražit će - i istražiti - sve točke interesa za vas, osobno, 24 sata dnevno. Adrese i drugi detalji prenijet će se izravno u navigacijski sustav vašeg MINI -ja.

  • Dostupnost 24/7
  • Pojedinačne usluge osobnih podataka dok ste na putu
  • Savjeti, planiranje i organizacija
  • Izravni prijenos adresa u vaš navigacijski sustav
  • Bez dodatnih troškova kod kuće ili u inozemstvu
  • Funkcionira neovisno o vašem mobilnom telefonu

Napomena: ovo je trenutno dostupno samo kao dodatna usluga s MINI Connected Navigation i MINI Connected Navigation Plus. Dostupnost može ovisiti o specifikacijama vozila, opcionalnoj opremi i datumu proizvodnje. Ako je potrebno, obratite se vašem lokalnom MINI zastupništvu za dodatne informacije.

mini connected - telefoniranje bez ruku mini connected - telefoniranje bez ruku

TELEFONIRANJE BEZ RUKU.

Standardni Bluetooth sustav omogućuje vam uživanje u hands-free pozivima. Dva mobilna telefona. Vaš mobilni telefon može se povezati s vašim MINI-jem putem Bluetooth opcije za upućivanje i primanje poziva, a da vam ruke nikada ne napuštaju upravljač. Jednostavno koristite tipke na upravljaču ili glasovno upravljanje. Štoviše, drugi ugrađeni mikrofon na strani suvozača osigurava optimiziranu jasnoću zvuka u unutrašnjosti vašeg MINI-ja. Induktivna spoj s vanjskom antenom vašeg automobila omogućuje da mobilni prijem bude barem onoliko dobar koliko je izvan vozila.
mini connected - prednji naslon za ruku mini connected - prednji naslon za ruku

PREDNJI NASLON ZA RUKU.

Prednji naslon za ruke (s pretincem) praktičan je koliko i udoban. Ergonomski dizajniran, omogućuje jednostavan pristup MINI kontroleru. Naslon za ruke se preklapa i može se fiksirati u nekoliko položaja. Nadalje, u njemu se nalazi opcijski dostupan čvrsti bežični priključni sustav koji, opremljen adapterom za telefon, savršeno integrira pametne telefone koji imaju QI mogućnost u vaše vozilo za sigurnu pohranu i brzo, optimizirano napajanje.
mini connected - bežično punjenje mini connected - bežično punjenje

BEŽIČNO PUNJENJE.

MINI pretinac za bežično punjenje, smješten u središnjem naslonu za ruke, omogućuje vam sigurno spremanje i sigurno punjenje bilo kojeg pametnog telefona s omogućenim QI-jem dok vozite, a da kokpit ostaje bez kabela. Čim telefon stavite u pretinac za punjenje, baterija se automatski puni. Jednom kad se usidri, LED lampica označit će da je vaš telefon povezan i puni se. Pretinac za punjenje također omogućuje vašem telefonu da postigne najbolji mogući mrežni prijem, jer ga povezuje induktivnim spajanjem na vanjsku antenu. Molimo provjerite detalje kompatibilnosti kod svog ovlaštenog MINI distributera. Također imajte na umu da bi istu trebao instalirati samo obučeni tehničar u specijalnoj radionici. Vaš lokalni MINI centar moći će vam pomoći u instalaciji.

mini connected - sučelja mini connected - sučelja

USB SUČELJE(A).

USB veza na dnu središnje konzole u stvari je pomoćni ulaz (i punjač) koji vam omogućuje izravno upravljanje i reprodukciju glazbenih playera, datoteka na memorijskim stickovima i pametnim telefonima. Povezivanje uređaja s USB sučeljem jednostavno je i jednostavno - ovisno o opremi - i može se izvršiti pomoću originalnih USB kabela ili MINI adaptera za kabel koji je dostupan kao dodatna oprema.

Paket Connected Navigation Plus pruža dva USB porta/sučelja jedan do drugog na središnjoj konzoli: tip A/1.5A i priključak tipa C s 3A za izuzetno brzo punjenje mobilnih uređaja, omogućujući vam upotrebu i punjenje dva pametna telefona (ili drugih uređaja) u isto vrijeme.

mini connected - kontroler mini connected - kontroler

MINI KONTROLER.

Smješten u središnjoj konzoli, MINI kontroler omogućuje vam laku navigaciju kroz sve vaše MINI Connected značajke i funkcije okretanjem, pritiskom i naginjanjem kotačića. Mali prikaz kontrolera pojavit će se na vašem zaslonu osjetljivom na dodir, tako da možete lako vidjeti gdje ste u MINI Connectedu i što radite. Postoje i izravni gumbi za odabir medija, telekomunikacija, glavnog izbornika, radija i izbornika karte. Tipka opcije otvara stranicu s postavkama osjetljivu na kontekst, a pritiskom na Natrag dolazite do zadnje odabrane stranice.

mini connected - bluetooth sučelje za telefoniranje bez korištenja ruku mini connected - bluetooth sučelje za telefoniranje bez korištenja ruku

BLUETOOTH SUČELJE ZA TELEFONIRANJE BEZ KORIŠTENJA RUKU

Bluetooth za telefoniranje bez korištenja ruku integrira kompatibilne pametne telefone s omogućenim Bluetoothom bežično i inteligentno u vaš MINI sustav i, naravno, intuitivne mogućnosti prikaza i upravljanja. To znači da možete izravno pristupiti najvažnijim podacima i funkcijama vašeg telefona ili uređaja unutar vašeg MINI-ja. Izuzetno je siguran i udoban za upotrebu jer njime može upravljati MINI kontroler, višenamjenski upravljač ili glasovno upravljanje.

mini connected - bluetooth streaming zvuka mini connected - bluetooth streaming zvuka

BLUETOOTH STREAMING ZVUKA.

Bluetooth audio streaming omogućuje Bluetooth hands-free sučelju bežični prijenos glazbenih podataka na audio sustav vašeg MINI-ja. To je moguće uz Radio MINI Visual Boost i sve opcijeMINI Connected paketa. Ovisno o ugrađenoj opremi, mobitelom se može upravljati pomoću MINI kontrolera, višenamjenskog upravljača ili glasovnom kontrolom.
mini connected - kožni sportski upravljač mini connected - kožni sportski upravljač

MINI KOŽNI SPORTSKI KOŽNI UPRAVLJAČ.

Mekan na dodir, ovaj ergonomski oblikovani sportski upravljač s kontrastnim šavovima nudi posebno dobro prianjanje i daje vašoj unutrašnjosti samopouzdan, sportski karakter. Višenamjenske opcije na dohvat su vam raznih funkcija za upravljanje telefonom, glasom i zvukom, kao i značajke poput tempomata.

mini - siva razmaknica mini - siva razmaknica

EDRIVE.

mini connected - edrive usluge - plug in električni hibrid mini connected - edrive usluge - plug in električni hibrid
mini connected - edrive services - electric mini connected - edrive services - electric

EDRIVE USLUGE ZA VAŠ PLUG-IN HIBRID.

Opcionalna eDrive usluga MINI Connected opcije maksimizira udobnost i učinkovitost vaših MINI Cooper SE i MINI Countryman Plug-in Hibrid modela. Dok vozite, ona neprestano računa vašu Green Route (Zelenu rutu) - energetski najučinkovitiju rutu kojom možete krenuti. Na središnjem zaslonu ili u MINI aplikaciji možez vidjeti sljedeću stanicu za napajanje, doseg baterije, status napajanja ili preostalo vrijeme napajanja. Osim toga, eDrive nudi proširene mogućnosti postavljanja baterije i usluga na daljinu za praktično upravljanje funkcijama vozila putem vašeg pametnog telefona. Osim otključavanja i zaključavanja, to su i postavke za napajanje, temperaturu i klimatizaciju u određeno vrijeme polaska. Usluga vam također pomaže u učinkovitijoj vožnji procjenjujući podatke s vašeg posljednjeg putovanja zajedno s ostalim statistikama.
mini - siva razmaknica mini - siva razmaknica

SAZNAJTE VIŠE O MINI CONNECTED.

MINI Connected – MINI Connected aplikacija ikonica – Remote services MINI Connected – MINI Connected aplikacija ikonica – Remote services

ISTRAŽITE EFEKTE JEDNOSTAVNE POVEZIVOSTI.

ŠTO JE UNUTRA ZA VAS?

MINI Connected je paket inteligentnih funkcija i usluga, uključujući MINI aplikaciju, koja povezuje vas i vaše putnike s vašim MINI-jem, povezujući vas sigurno i neprimjetno s vašim svijetom oko vas. Pomaže vam učiniti vaš svakodnevni život praktičnijim. A vožnju čini sigurnijom - i zabavnijom.

mini connected - mobilna povezivost mini connected - mobilna povezivost
MINI Connected – ekran osjetljiv na dodir – multimedija MINI Connected – ekran osjetljiv na dodir – multimedija
MINI Connected – ikonica paketa MINI Connected – ikonica paketa

KOMPLETNI PAKET POVEZIVOSTI.

PAKETI I ZNAČAJKE

Uključite snagu premium tehnologije s MINI Connected. Od praktičnosti daljinskih kontrola i funkcije slanja u automobil do hitnih poziva, može se pohvaliti čitavim nizom uzbudljivih značajki i aplikacija koje vas povezuju s vašim MINI-jem. Grupirani su u tri različita pakiranja. Pronađite onu koja vam najviše odgovara.

MINI Connected - MINI aplikacija - ikona MINI Connected - MINI aplikacija - ikona

VAŠ MOBILNI ASISTENT U VAŠIM RUKAMA.

MINI APLIKACIJA.

Približite se svom MINI-u više nego ikad pomoću MINI aplikacije. Pristupite svijetu veza i praktičnosti s bilo kojeg mjesta i u bilo kojem trenutku pomoću pametnog telefona.

mini connected - navigacija - ažuriranja prometa mini connected - navigacija - ažuriranja prometa
MINI Connected – pomoć – najčešća pitanja i odgovori MINI Connected – pomoć – najčešća pitanja i odgovori
POMOĆ I PODRŠKA.

PRONAĐITE ODGOVORE NA VAŠA PITANJA.

PODUZMITE VAŠE SLJEDEĆE KORAKE.