OSTVARITE PRAVO NA POTICAJE i vozite ELEKTRIČNi ILI PLUG-IN HIBRIDNI MINI.

MINI POTICAJI

Izaberite svoj električni ili plug-in hibridni MINI uz poticaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ostvarite pravo na državne poticaje od 40.000 - 70.000 kn.

Pravo na predavanje zahtjeva za poticaje imaju sve punoljetne fizičke osobe koje imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

 

Nakon što je Fond objavio Javni poziv za građane i tvrtke, tvrtka Tomić & Co. će od 10. lipnja putem prijavne aplikacije Fonda korisnike prijavljivati za sufinanciranje. Prijave će biti moguće podnositi u svim Tomić & Co. poslovnicama. Unosom obveznih podataka prijavitelja i učitavanjem potrebne dokumentacije u sustav, za korisnika se automatski rezervira dostupan iznos poticaja. Kako bi ostvario pravo na sufinanciranje, kupac u određenom roku mora uplatiti i obvezni minimalni predujam za vozilo, u iznosu od 7% traženih sredstava Fonda. Za fizičke osobe to će maksimalno biti 4.900 kuna.

 

Iznos poticaja za kupnju plug-in hibridnih vozila je 40.000 kn, a za kupnju električnih vozila je 70.000 kn. Iznos je isti za fizičke i za pravne osobe.


Koliko je točno sredstava iskorišteno, moći će se u realnom vremenu pratiti na posebnoj stranici Fonda, koja će biti u funkciji početkom lipnja. Na njoj će zainteresirani korisnici moći pronaći sve detalje o programu sufinanciranja, kao i popis svih modela vozila za koje je dostupno sufinanciranje te njihovih prodajnih mjesta.


Kad iznos rezerviranih sredstava u prijavnoj aplikaciji dosegne 90 milijuna kuna, poziv za građane i tvrtke će se privremeno zatvoriti i rezervacija sredstava više neće biti moguća.

 

Građani sufinanciranje mogu ostvariti za jedno novo vozilo, dok tvrtke mogu kupiti i više njih, ali maksimalno mogu dobiti do 400.000 kuna bespovratnih sredstava. I jedni i drugi kupljena vozila moraju zadržati u vlasništvu dvije godine.

 

Odobravanje poticaja je isključivo u nadležnosti Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te postoji mogućnost da Fond nakon pregleda dokumentacije s prijave na Javni poziv ne odobri poticaj.

Zašto odabrati električno vozilo?

  • nemaju emisije štetnih plinova u atmosferu, odnosno njihovim korištenjem smanjuje se štetan utjecaj na okoliš
  • njihovim korištenjem se smanjuje potrošnja fosilnih goriva (neobnovljivih izvora energije)
  • podrazumijevaju smanjenje troškova održavanja te veću sigurnost u prometu
  • manje je porezno opterećenje
  • smanjuje se zagađenost okoliša bukom (procjenjuje se da gotovo 20 % stanovnika EU pati od buke čije se razine smatraju neprihvatljivima)
  • doprinose društveno odgovornom poslovanju odnosno održivom razvoju

IZDVAJAMO IZ PONUDE:

MINI LIFESTYLE VALENTINOVO

MINI COOPER SE

Cijena: 253.406,25 kn

  • UZ POTICAJE UŠTEDITE 70.000 KN
  • POTPUNO ELEKTRIČNO VOZILO
  • BEZ ŠTETNIH EMISIJA
MINI LIFESTYLE VALENTINOVO

MINI COUNTRYMAN COOPER SE ALL4

Cijena: 314.813,69 kn

  • UZ POTICAJE UŠTEDITE 40.000 KN
  • PLUG-IN HIBRIDNO VOZILO
  • MAKSIMALNO UČINKOVITA VOŽNJA