Recikliranje. Drugi život za vaš MINI model.

dam Image
MINI RECIKLIRANJE

Recikliranje.

Vaš MINI model je sada u boljem svijetu - Ako čujete te riječi, znate da je to bila njegova želja! MINI postavlja održivi dizajn od početka. Materijali koji se mogu ponovno upotrijebiti i lako rastavljanje karoserije čine vaš MINI model savršenim za recikliranje. Sva onečišćenja izolirana su iz automobila, a osnovni materijali razvrstavaju se nakon recikliranja.

dam Image

Karoserija

Nakon rastavljanja svi MINI dijelovi se razvrstavaju i sjeckaju kako bi mogli služiti različitim namjenama - od izvlačenja energije do taljenja. I postoje dobre šanse da će se ti alati upotrijebiti u budućnosti kako bi stvorili novi MINI. 

dam Image

Staklo

Sve je jasno s recikliranjem stakla MINI modela. Prednje i stražnje vjetrobransko staklo, kao i prozori vašeg MINI modela, idu u tvornicu za recikliranje koja je specijalizirana za sve vrste stakla. Reciklirano staklo je jedna od glavnih komponenti za novo staklo - tako da se ne može isključiti da će se koristiti i za budući MINI model.

dam Image

Katalizator

Recikliranje u MINI-ju - svakako nudi plemeniti metal: Platina, koja se nalazi u MINI katalizatorima, koristi se za nove katalizatore.

dam Image

Akumulator

Baterija koja traje zauvijek? Pa, skoro: kod MINI-a recikliramo vod, koji se koristi u akumulatorima. Što znači da se to može koristiti i za nove akumulatore. 

dam Image

Metalni kotači

Oni se nastavljaju kotrljati: i MINI metalni kotači se tale. Iz ovog rastaljenog aluminija nastaju novi kotači. 

dam Image

Motorno ulje

Tekući agenti, kojih nam nikada ne ponestane. Nakon što smo ispumpali svo ulje vašeg MINI modela, ono se pročisti i ponovno postaje prikladno za motor vašeg novog MINI modela.