ODRŽIVOST

NEMA POVRATKA.

MINI je već znatno napredovao u pogledu održive proizvodnje, ali znamo da smo još daleko od našeg cilja.
Potpuno električni MINI Countryman - održivost - predanost

NAŠA OBVEZA.

U MINI-ju smo predani pionirskom stvaranju ravnoteže koja obuhvaća MINI performanse i ikonski dizajn sa zdravim ekološkim vjerodajnicama. Ova predanost proizlazi iz našeg djelovanja. Sada nudimo unutrašnjost bez kože koja je potpuno prilagođena životinjama i koristi se održivim, djelomično recikliranim materijalima. Naše 2D ravno pletivo za instrument ploču, ploče vrata i poklopce izrađeno je od preko 90% recikliranih poliesterskih vlakana. A naši kotači nove generacije sada su izrađeni od do 70% sekundarnog aluminija.

EKOLOŠKE ALTERNATIVE MATERIJALA.

Unutrašnjosti prilagođene životinjama sada su dostupne za MINI vozila jer sada možemo ponuditi uzbudljive zamjene za kožu. Inovativne površine sjedala izrađene od pletenog 100% recikliranog tekstila, koje pružaju istu vrhunsku kvalitetu i udobnost sjedenja kao i koža, osiguravaju da nema kompromisa u pogledu izgleda, osjećaja i funkcionalnosti. A naši novi upravljači ispunjavaju sve zahtjevne kriterije kada je riječ o izgledu, trošenju i trajnosti.

Potpuno električni MINI Countryman - održivost - kožne alternative
Potpuno električni MINI Countryman - održivost - reciklirane tkanine

RECIKLIRANA TKANINA I TEKSTIL.

Instrument ploča i nasloni za ruke u našim vratima sada su opremljeni kvalitetnim pletenim tekstilom od reciklirane poliesterske pređe. Slijedeći inovativni proces koji više od 90% recikliranih poliesterskih vlakana pretvara u 2D ravno tkanu tkaninu, koristimo ovaj tekstil za pletene dijelove instrument ploče i panela vrata. Proces koristi oko 98% manje vode od pamuka i smanjuje emisije CO2 za oko 80% u usporedbi s konvencionalnom preradom poliestera.

PRVO OBNOVLJIVI ALUMINIJ.

Tijekom procesa dizajna i razvoja proizvoda vodimo se načelom - "prvo recikliranje". Do 70% recikliranog aluminija iz aluminijskog otpada koristi se za naplatke u MINI vozilima nove generacije. U kombinaciji s korištenom zelenom električnom energijom štedimo oko 90% potrebne energije u usporedbi s primarnom proizvodnjom aluminija. Sekundarna proizvodnja aluminija povezana je s 95% manje emisija stakleničkih plinova.

Potpuno električni MINI Countryman - održivost - sekundarni aluminij