Sustav praćenja. Neka vaš MINI model bude vaš vodič.

MINI Onboard Monitoring. MINI 5 Door Hatchback.

Vaš ugrađeni anđeo čuvar.

Vaš MINI model instinktivno zna kada je vrijeme za servis, zahvaljujući integriranom sustavu održavanja. Servis temeljen na stanju (Condition Based Service - CBS) neprestano prati zdravlje vašeg MINI modela i obavještava vas da je servis potreban kada je to doista neophodno. Također će vas obavijestiti kada je vrijeme za standardni pregled ili zakonski pregleda vozila. Učinak: Vaš MINI treba servis samo ako je to stvarno potrebno.

dam Image

Kako radi.

 

Koliko često je vašem MINI modelu potreban servis ovisi o njegovom stanju i vašem načinu vožnje. Ugrađeni senzori prate važne komponente poput kočionih pločica, razine motornog ulja i razine tekućine za kočnice. Svi se podaci spremaju na vaš MINI ključ, tako da vaš zastupnik može odmah vidjeti koje se servisne mjere trebaju poduzeti - i odmah započeti!

 

 

MINI Connected.

Automobilska infotainment revolucija počinje ovdje: Uživajte u savršenoj vezi u unutrašnjosti vašeg MINI modela s vanjskim svijetom s našom inovativnom tehnologijom MINI Connected.

 

Praćenje najvažnijih komponenti.

Motorno ulje

Zaslon pokazuje koliko je vremena preostalo prije nego što je potrebna sljedeća promjena ulja ili koliko daleko možete voziti. Ovisno o vašem stilu vožnje, prva promjena ulja obično je potrebna nakon što ste prešli 20.000 km, a zatim svakih 30.000 km nakon toga. No, MINI servis motornog ulja je više nego samo mijenjanje ulja. Pazimo da se iskorišteno ulje reciklira u skladu s okolišem i koristi samo novo visoko kvalitetno motorno ulje, koje se prilagođava i točno zadovoljava zahtjeve motora vašeg MINI modela. Zadnje ali ne i najmanje važno, mikrofilter vašeg klima uređaja mijenja se tijekom promjene ulja - kako biste opet disali svjež i čist zrak.

 

Kočione pločice.

Vaš MINI CBS procjenjuje podatke senzora na prednjoj i stražnjoj strani kočionih pločica. Zato vam omogućuje da u pravo vrijeme znate kada trebate zamijeniti kočione pločice.

 

Provjera vozila.

MINI sustav održavanja vas podsjeća kada je potreban potpuni pregled, uključujući testiranje kočnica, upravljanje, prijenos i sve druge bitne provjere. Umjesto da idete u fiksnim intervalima, vaš automobil računa kada je servis potreban uzimajući u obzir koliko često koristite vaš MINI model i način na koji ga vozite. Dakle, servisirate ga kada je apsolutno neophodno.

 

Tekućina za kočnice.

Pritiskom na gumb, vaš MINI model vam govori kada se mijenja tekućina za kočnice - obično svake dvije godine.