MINI 3-vrata Hatch – zeleni - kotači i gume MINI 3-vrata Hatch – zeleni - kotači i gume

ORIGINALNI MINI NAPLATCI I GUME SA ZVJEZDICAMA.

Opremite svoju vožnju atraktivnim MINI originalnim kotačima. Samo se trebate osjećati sigurno dok negdje istražujete, a mi vas opskrbljujemo s našim širokim izborom originalnih MINI kompletnih kotača. Iznad svega, ove gume savršeno su skrojene da izvuku najbolje iz svakog pojedinačnog MINI modela i vašeg stila vožnje. Nabavite prave gume za sezonu i osigurajte optimalno prianjanje za teren na kojem vozite. S našim gumama označenim zvjezdicama vodećih proizvođača uvijek ćete se osjećati posebno sigurno na cesti. Svi kotači se isporučuju montirani, balansirani i spremni za upotrebu.

KOMPLETI ZIMSKIH KOTAČA.

Originalni MINI kompleti zimskih kotača nude jamstvo kvalitete i sigurnosti. Razvijeni su u bliskoj suradnji s vodećim proizvođačima i strogo su testirani kako bi optimizirali prianjanje vašeg MINI-ja na cestu i idealno su usklađeni s konceptom vozila svakog pojedinog modela. Poznate i kao gume za snijeg, MINI zimske gume i kotači toplo se preporučuju za područja gdje temperatura pada ispod +7°C – kako bi vaše vozilo bilo sigurno na cesti uz bolje kočenje i prianjanje bez obzira na uvjete.
MINI ORIGINALNI KOTAČI & GUME

DRŽANJE S LAKOĆOM.

Kad temperatura padne, ljetna guma otvrdne i više ne može pružiti optimalne performanse. Zato je 7°C preporučena temperatura za prelazak na zimske gume. Zahvaljujući posebnoj mješavini gume, zimske gume pružaju maksimalno prianjanje, optimiziran odziv kočnica i iznimnu razinu performansi i sigurnosti na cesti – čak i po najhladnijem vremenu.

MINI kompleti zimskih kotača nude najbolje moguće performanse i sigurnost. 

MINI wheels – zima i ljeto – hvat i gaz

Put kočenja s dubinom gaznoga sloja (mm) u mokrim uvjetima.

Put kočenja s dubinom gaznoga sloja (mm) u mokrim uvjetima.

KOMPLET LJETNIH KOTAČA.

Kad dođe ljeto, što može biti bolje nego natovariti svoj MINI, staviti ključ u bravu i krenuti na put. Sa svijetom na vašim kotačima, vaš MINI nudi beskrajne mogućnosti svaki dan. Nove ceste za vožnju. Nova mjesta za otkrivanje. Nova sjećanja za stvaranje. MINI originalni kotači i gume tu su za vas kako bi maksimizirali vaš užitak i pomogli vam da na odredište stignete s više stila i sigurnije – bilo da ste ljubitelj sporta ili samo krećete u sunčanu avanturu.
KOMPLET LJETNIH KOTAČA.

KVALITETA S KOJOM MOŽETE VOZITI.

Dodavanje originalnih MINI kotača, guma i dodataka vašem MINI-ju je poput nanošenja završnih poteza kistom na sliku. Uzmimo za primjer MINI plutajuće kapice glavčina – oni sve savršeno zaokružuju kako bi original pretvorili u pravo MINI remek-djelo.

ZVJEZDANA KVALITETA.

MINI kotači – gumes – kvaliteta prednosti oznake zvjezdice MINI kotači – gumes – kvaliteta prednosti oznake zvjezdice
Svi originalni MINI kompletni kotači opremljeni su isključivo gumama označenim zvjezdicom kako bi ponudili jamstvo kvalitete i sigurnosti. Razvijeni su u bliskoj suradnji s vodećim proizvođačima kao što su Pirelli, Continental, Goodyear i Dunlop i strogo su testirani kako bi optimizirali prianjanje vašeg MINI-ja na cestu.

PREDNOSTI NA JEDNOM MJESTU.

PO MJERI.

Svi originalni MINI kotači i gume posebno su razvijeni za onaj go-kart osjećaj i da odgovaraju stilu svakog pojedinačnog MINI modela.

PROVJERENE.

Svaka je guma prošla stroga ispitivanja s do 50 različitih kriterija kvalitete (EU oznaka za gume zahtijeva usklađenost sa samo tri kriterija).

SPORTSKE.

Gume su savršeno prilagođene komponentama ovjesa i prilagodljivim sustavima za maksimalno prianjanje i performanse.

SIGURNE.

Gume s oznakom zvjezdice imaju visoku izdržljivost, vrhunske sigurnosne ocjene i najsuvremeniju run-flat tehnologiju.

EKONOMIČNE.

Sustavnom upotrebom posebnih materijala smanjuje se potrošnja goriva i razina buke.

RUN FLAT TEHNOLOGIJA.

Run-flat tehnologija omogućuje vam da nastavite voziti svoje vozilo do 80 km pri maksimalnoj brzini od 80 km/h ravno naprijed čak i ako gumama padne tlak. To znači sigurnost i udobnost i za vas. To također znači da vam ne treba rezervni kotač jer se možete jednostavno odvesti do sljedećeg MINI servisa. To znači manju masu vozila i više prostora za prtljagu i sportsku opremu.

Bez run-flat tehnologije:
MINI kotači i gume – gume bez run-flat tehnologije
S run-flat tehnologijom:
MINI kotači i gume – run-flat tehnologija

SURADNJA S VODEĆIM PROIZVOĐAČIMA.

MINI kotači su projektirani i testirani kako bi optimizirali performanse i prianjanje vašeg MINI-ja Bilo da vaš MINI treba Pirelli, Continental, Goodyear i Dunlop ili neku drugu premium marku, 'zvijezda' na bočnoj strani znači da je guma odobrena za MINI i da će vam pružiti najbolje iskustvo vožnje jer je posebno napravljena za vaš MINI i proizvedena u skladu s MINI standardima. Gume sa zvjezdicom testirane su prema 50 različitih kriterija kvalitete grupiranih u šest glavnih polja: vozne osobine, sigurnost, trošenje, učinkovitost, udobnost i sportsko ponašanje.
MINI wheels – osiguranje mini guma – na MINI wheels – osiguranje mini guma – na

MINI OSGURANJE GUMA.

Ako nesretnim slučajem vaše gume budu oštećene, slučajno ili namjerno, MINI osiguranje guma može pomoći u pokrivanju neočekivanih troškova popravka ili zamjene, bez obzira na starost vašeg vozila.

 

MINI osiguranje guma nudi sveobuhvatnu zaštitu od: 

  • Oštećenja uzrokovana šiljastim predmetima kao što su čavli i krhotine stakla
  • Šteta nastala udarcem u rubnik (prilikom parkiranja)
  • Vandalizam
  • Krađa

MINI osiguranje guma pruža 100% povrat troškova guma za štetu u prvoj godini, 75% u drugoj godini i 50% u trećoj godini.*

*MINI osiguranje guma vrijedi za sve gume označene zvjezdicom i kompletne kotače kupljene u vašem MINI servisnom centru. Osim toga, MINI osiguranje guma vrijedi za sve originalno opremljene gume montirane na automobil kupljen u MINI-ju i registriran od ožujka 2020. Naplatci i troškovi rada nisu uključeni. Za daljnje informacije o MINI osiguranju guma obratite se svom MINI servisnom partneru ili provjerite svoje odredbe i uvjete osiguranja. MINI osiguranje guma je proizvod Allianz Versicherungs-AG. 

PROIZVODNJA.

OVDJE POČINJE PUTOVANJE.

Ne želimo ponovno izumiti kotač, već ga želimo dovesti do savršenstva. Ovaj duh je živopisan u svakom originalnom MINI kotaču. Svaki je kotač odraz naših visokih zahtjeva u pogledu trajnosti i ograničenja dinamičkih, statičkih i simulacijskih ispitivanja koja daleko nadilaze zakonske zahtjeve. Rezultat je kotač visoke kvalitete na koji se možete osloniti u svakoj situaciji – elegantnog stila, beskompromisnog sadržaja.

Originalni MINI kotači lijevani su od rastaljenog aluminija. Tekući metal se puni u kalup gdje se hladi prije nego što se izvadi, strogo nadziran najnovijom računalnom tehnologijom koja jamči visoku kvalitetu naših kotača. Ovaj postupak lijevanja smanjuje troškove i omogućuje visok stupanj preciznosti i slobode dizajna. Lijevani kotači imaju malu masu i veliku krutost.

U procesu kovanja kotač se kuje iz punog komada aluminija. Vrhunska opcija je glodanje cijelog dizajna krakova nakon kovanja osnovnog materijala. Kovani aluminijski kotači lakši su 10 do 20 % od aluminijskih lijevanih kotača i omogućuju delikatniji dizajn krakova.

Cilindrično protočno oblikovanje proces je tlačnog oblikovanja. Dok se okreće, vrši se pritisak na unutarnju cijev lijevanog kotača. Ovaj proces rasteže i sabija aluminij, što povećava vlačnu čvrstoću i omogućuje postizanje posebno male debljine stijenke naplatka. Rezultat je vrlo lagan i jak kotač sa značajnim prednostima u pogledu otpornosti na udarce, istezanja i nosivosti.

Ova se metoda također može koristiti i za kovane i za lijevane kotače. Ovdje je strukturno nerelevantna masa na kotaču smanjena strojnom obradom materijala od krakova. Ovo dodatno smanjuje masu kotača i stvara vrhunske stilske efekte budući da udubljenje između spoja krakova i baze otvora daje dizajnu naplatka trodimenzionalni izgled.

Bez obzira na to koja se tehnologija proizvodnje koristi, površine originalnih MINI kotača od lake legure mogu se doraditi na različite načine. Osnovna metoda – premazivanje prahom – čini kotač otpornim na čimbenike okoline kao što je korozivna sol za odleđivanje. U prošlosti su naplatci od lake legure često bili obojeni u srebrnu boju s prozirnim premazom laka. Danas BMW-ov portfelj uključuje brojne dizajne i usavršavanja koji zahtijevaju razrađen proces dorade.

ZNANJE STRUČNJAKA.

MINI Accessories – presjek – gume

MANJE BUKE, VIŠE ZADOVOLJSTVA U VOŽNJI.

Originalni MINI lakometalni kotači opremljeni su inovativnim gumama i imaju integrirano prigušivanje buke za izvrsnu akustičnu udobnost. Sloj pjene na unutarnjoj površini gume apsorbira buku koju proizvode vibracije unutar šupljine gume, koja je ispunjena zrakom što uzrokuje da djeluje kao rezonator. To dovodi do značajnog smanjenja razine buke od guma koja dopire do kabine.

PLOVI NA VJETRU.

Aerodinamički optimizirani lekometalni kotači pridonose laganoj konstrukciji i smanjuju otpor zraka, dodatno povećavajući učinkovitost vašeg MINI-ja. Njihove uglavnom zatvorene površine dovode do učinkovitog smanjenja količine turbulencije zraka koja se stvara oko kotača. Air Performance Wheels pomažu u smanjenju otpora na vrlo inovativan način i ujedinjuju optimizirana aerodinamička svojstva sa sofisticiranim osjećajem sportske elegancije.

MINI Countryman – offroad – kotači i gume MINI Countryman – offroad – kotači i gume
MINI dodaci – oznaka – gume

PEČAT KVALITETE.

Olakšavamo vam usporedbu performansi guma prilikom donošenja odluke: Od 1. svibnja 2021. sve gume koje se prodaju u EU imaju novu oznaku koja označava usklađenost sa standardima EU u pogledu učinkovitosti goriva, prianjanja na mokrom i emisije buke.

MINI SERVIS ZAMJENE GUMA.

Naši MINI servisni stručnjaci savjetuju vas o idealnom izboru kotača i guma označenih MINI zvjezdicom za vaše vozilo. Samo ove gume u skladu su sa strogim MINI standardima kvalitete. Podrazumijeva se da također mijenjamo, testiramo, servisiramo i skladištimo vaše kotače. Bilo da tražite rezervnu gumu ili cijeli set kotača, servis zamjene kotača i guma uvijek nudi prvoklasne proizvode i profesionalne savjete. Pružite svom vozilu nježnu brigu koju zaslužuje. Počastite ga MINI servisom u MINI servisnom centru.

MINI kotači i gume – servis zamjene guma

#HereWeGo Hvala cijeloj MINI zajednici na sjajnim vizualima!